Okula Uyum Haftasında Duygular
Okula yeni başlayan çocuklar belki de ilk defa anne babasının yanında olmadığı bir sosyal ortama katılacaklar. Üstelik bu sosyal ortam...
Devamını oku ->Okullar sosyal-psikolojik iyileşme için sunduğu güvenlik ve kontrol duygusu, sosyal ortam, aidiyet duygusu, rutin oluşturması gibi sebeplerden dolayı yaşanan depremin travmatik etkilerini iyileştirmede çok değerli alanlardır. İyileşmenin sağlanacağı bu alandaki en önemli aktörler öğretmenlerdir.
16 Şubat 2023 Perşembe günü 18.00’da Psikolojik Danışman Zühre Korkmaz
tarafından gerçekleştirilecek çevrimiçi yayında; öncelikle öğretmen olarak ruh sağlığımızı nasıl koruyacağız ve ardından çocuk ve gençlerimizin ruh sağlığını nasıl destekleyeceğimizi konuşacağız.
ÇALIŞMA İÇERİĞİ:
Öğretmen olarak duygularımızı nasıl düzenleyeceğiz?
Öğretmen olarak kendimize nasıl kaynak yaratacağız?
Çocuk ve gençlerin beklenmedik acı veren bu yaşantı karşısındaki tepkileri nelerdir?
İlk, orta ve uzun dönemde verilen tepkiler nelerdir?
Hangi tepkiler normal hangileri normal değildir?
Hangi durumda psikolojik destek için yönlendirmeliyiz, nasıl yönlendirebiliriz?
Yaş dönemlerine göre çocukların tepkileri nasıl değişkenlik gösterir?
Bu dönemde çocuklarla kurulacak iletişimin püf noktaları nelerdir?
Çocukların okullarda nasıl alanlara ihtiyaçları olabilir?
Deprem sonra gelişebilecek olan bilişsel ve duygusal problemler nelerdir?
Çocukların duygusal baş etme becerilerini nasıl destekleyebiliriz?
Çocukların geleceğe ilişkin olumlu bakış açısı geliştirmelerini nasıl sağlarız?
Kimler katılabilir?
Öğretmenler önceliklidir.
ZÜHRE KORKMAZ Psikolojik Danışman / Psikoterapist
2011’de Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde lisans eğitimini aldı. Sanatın, eylemin ve ilişkinin iyileştirici gücüne inan Korkmaz, ilk olarak İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nde Psikodrama Grup Psikoterapisi Temel Aşama Eğitimi tamamladı. Ardından İngiltere’de Psikodrama ve Sosyodrama çalışmalarına devam etti.
Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde EMDR 1. ve 2. düzey eğitim ve süpervizyonlarını tamamladı. Yas Protokolü, Dürtü Protokolü, Somatik Bozukluklar Protokolü, Kısa Süreli Performans Geliştirme Protokolü eğitimlerini aldı. Farkanda Okullar Enstitüsü’nde Mindfulness Eğitimini tamamladı. Performans geliştirme programı olan PERGEL eğitimini Klinik Psikolog Dr. Olcay Güner’den aldı.
Farklı disiplinlerden beslendikten sonra akademik araştırmalara alan açmak isteyen Korkmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde master programına başladı. Tezinde, psikodrama grup müdahalesinin oyunculuk adaylarının psikolojik belirtilerine (depresyon, anksiyete, stres) ve sahne mevcudiyetine (spontanite, bilinçli farkındalık, akış) etkisini araştırmaktadır.
Beş yıl boyunca liselerde psikolojik danışman olarak ergenler ve aileleri ile çalıştı. Ardından farklı kültürlerle çalışmak için İngiltere’de bireysel ve grup çalışmalarına başladı. Birçok kurumda sosyal sorumluluk projeleri geliştiren, yürüten ve uygulayan Korkmaz, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde proje koordinatörü olarak çalıştığı dönemde; öğretmenlerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini desteklemek için “Öğretmeni ile Güçlü Okul” Projesi; aile sistemini sanat temelinde desteklemeyi içeren işbirlikleri ve terapötik çalışmalardan oluşan ”Güçlü Aile Güçlü Gelecek” Sosyal Sorumluluk projesini geliştirdi ve yürüttü.
Halen EMDR Travma İyileştirme Saha Grubu’nda gönüllü terapist olarak yer almaya devam etmektedir.
Çeşitli yurt içi, yurt dışı projelerde ve oluşumlarda yaşantı grupları, toplumsal iyi oluş grupları ve destek gruplarında psikolojik danışman olarak deneyim kazandı. Spor, dans ve sahne sanatlarında eğitimler alan Korkmaz, bu alanlarda performans geliştirmeye yönelik bireysel ve grup çalışmaları yapmaktadır.
Çalışmalarında, ağırlıklı olarak, EMDR Terapi, Psikodrama, Sanat Terapi, Çözüm Odaklı Terapi ve Mindfulness temelli teknikler kullanmaktadır. Ergen ve yetişkinler ile Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Depresyon, Bağlanma, Performans Geliştirme, Dürtü Kontrolü, Duygu Yönetimi, Kaygı, Panik Atak, Fibromiyalji, Yas, Fobiler, Migren; Çocuklar ile Davranış Bozukluğu, Dikkat, Performans Geliştirme, Duygu Yönetimi, Kaygı ve Bağlanma çalışmaktadır.
Bilgi için: Arkabahçe Psikolojik Gelişim ve Danışmanlık Merkezi
İletişim: 0532 370 6019 / 0212 219 2444
KİŞİSEL VERİLERİ AYDINLATMA VE ONAM FORMU