Okula Uyum Haftasında Duygular
Okula yeni başlayan çocuklar belki de ilk defa anne babasının yanında olmadığı bir sosyal ortama katılacaklar. Üstelik bu sosyal ortam...
Devamını oku ->Kanser bir çoğumuzun gündelik yaşantısına en azından şöyle bir uğramıyor mu? Kansere dair bilincin artması hepimizin onu daha iyi yönetmesini sağlayabilir. İster yakınınızı, ister doğrudan sizi ziyaret etsin veya danışanınıza uğrasın; bir şekilde yolumuza çıkan bu durumla hasta yakınları, sağlık ekipleri, ruh sağlığı uzmanları olarak nasıl daha iyi baş edebiliriz? Kanserde psikolojinin önemi nedir? Bunlar ilginizi çekiyor ise, bu eğitimimize katılabilirsiniz.
Tarih: 24-25-26 Şubat 2018
1. GÜN:
AMAÇ: Günümüzde neredeyse herkesin kanser deneyimi yaşayan birine mesleki yada sosyal hayatında rastlama ihtimali gün geçtikçe artmakta. Ölümü çağrıştıran bir hastalık olarak kanser yaklaştığımızda çaresiz hissettiğimiz, ne diyeceğimizi, nasıl davranacağımızı bilemediğimiz anlar yaşatıyor olabilir hepimize. Bu eğitimin amacı, kansere dair bilginin ve bilincin artmasını sağlamak ve toplumsal olarak kanser popülasyonuna doğru yaklaşım konusunda farkındalığımızın artmasıdır.
2. GÜN:
AMAÇ: Alanda çalışan profesyonellere kanser popülasyonuna ilk yaklaşım ve müdahale konusunda genel bilgileri paylaşmak. Psikoterapi ve psikolojik danışmanlık çerçevesinde ve hasta ile kurulan ilişkideki farklılıklar konusunda bilgi ve vaka paylaşımlarıyla bilinçlendirerek kanserde psikolojik destek konusunda uygulamada daha donanımlı hale getirmek.
3. GÜN:
AMAÇ: Alanda çalışan profesyonellere kanser popülasyonunda uygulanabilecek metotlara, etkinliğine ve operasyonuna dair bilgilendirme. Kanser popülasyonuyla çalışırken kendimizi ruhsal olarak korumaya ve kendimize en uygun metodu belirlemeye yardımcı olmak.
Eğitimci: Elçin Biçer, Psiko-onkolog
Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji dalında tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Prevantif Onkoloji Anabilim dalı Psiko-sosyal Onkoloji Yüksek Lisansı programını bitirmiştir.
Sertifikalar: Dans/hareket terapisi Uygulayıcısı, Hipnoterapi, Psikanalize Giriş Seminerleri ve Vaka çalışmaları, Depresyonda Bilişsel-Davranışçı Terapi Teknikleri, Anksiyetede Bilişsel-Davranışçı Terapi Teknikleri, Klinik Terapi Becerileri, İlk görüşme ve Etik, Çözüm odaklı terapi teknikleri
Kurumsal/Yönetici/Yaşam Kapsamlı Koçluk Eğitimi. Bilimsel Yayınlar: “Dance/movement therapy in oncology setting” – IPOS Journal-Vol.25, Issue S3, October 2016, “Life, death and transformation: Keep moving”- Journal of Applied Arts & Health, vol. 7, no. 1., “Dans/hareket ve Sanat Terapisi Araçlarının Kanser Destek Grubundaki Kullanımı” Sanat Psikoterapileri Derneği Bülten.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri: KANSEREKARŞI1İZ, “Sağlık İçin… Destek için… Hareket edin…”, “Feza” Müzikli tiyatro oyunu, “Bağları Kuvvetlendiriyoruz”, “Aşk değil Roma’n” Müzikli tiyatro, “Hayatı Paylaşmak Konseri”, “Kaldırın Şalterleri” Müzikli tiyatro oyunu.